Mi alapján válasszuk ki a fotózás helyszínét?

2022.05.03.

Jegyesfotózásnál: Első körben mindig azt javaslom a pároknak, hogy olyan helyszínt válasszanak, ami valamiért közel áll hozzájuk (első randi helyszíne, eljegyzés helyszíne…stb). Úgy gondolom az ember jobban érzi magát egy olyan helyszínen, ami valamilyen módon kötődik hozzá. Másik opció, hogy ha van olyan hely, ahol „mindig is szerettetek volna” pár képet, akkor jön az a terv. Harmadik lehetőség, hogy kérdezzetek engem, van pár listám, ahonnan tudok javasolni én is helyszíneket.

Családi fotózásnál: Első körben azt érdemes eldönteni, hogy kinti vagy benti helyszínt szeretnétek, és ezzel együtt, hogy otthon, nálatok, vagy valahova szeretnétek elmenni. Minden opciónak megvan az előnye és a hátránya. Akár ha úgy döntötök, hogy kint a természetben fotóznátok, vagy egy stúdióban, tudok ajánlani helyszíneket.

Portré fotózásnál: Portréknál érdemes egy szempont alapján elindulni. Miért szeretnék fotósorozatot magamról? Van egy szép új ruhám? Akkor a ruhához érdemes helyszínt nézni (még ha így furán is hangzik). Vagy esetleg a honlapomra szeretnék pár képet magamról? Akkor édemes inkább beltéren/stúdióban fotózni. Vagy csak szeretném megörökíteni, hogy éppen ennyi idősen milyen voltam? Ha már megvan a fotózás célja, meglesz a helyszín is.